Hemkommen från Riesenland

Under lägret har vi mest tränat spår och fokus har varit på Kylie och hennes syskon. Det har gått bra t.o.m. mycket bra. Lakritstrollet spårar lugn och koncentrerat och markerar i regel apporten vi lagt i slutet. Dessutom gör hon väldigt raka slag i uppletandet och har ett mycket bra tempo. Lite si och så med avlämnandet men vi har bara börjat.

Varierad nivå på valparna beroende på hur mycket man har tränat innan. Jag kan delvis känna en viss oro över hur långt man på  kommit med en 5 månaders valp. Varför denna brådska. Tävla behöver man inte göra på ettårsdagen. Själv vill jag hellre lägga en polett på spåret, relationen till valpen , uppfostran i vardagen och därefter starta ett långvarit tränande av position. Momenten får vänta.

Lägret genomfördes med Tidaholms brukshundsklubb som utgångspunkt. Fantastisk fin stuga med en beklämmande utsikt rakt in på Tidaholmsanstalten. Man får sig en tankeställare när man ser säkerheten där. Vi fick inte ens lämna klubben utan att bommen över vägen var låst trots att klubben ligger ett par hundra meter från anstalten. Säkerhet mot flyktbilar.

Ett välorganiserat läger med trevliga deltagare till en rimlig kostnad. Kan bli ännu roligare nästa år när valparna vuxit upp.

Vi passade på att köra Busa i en kort rapportsträcka tillsammans med systerdottern Chili.

För att störa hundarna hade vi satt en person ute på sträckan så att vi kunde se vad som hände. Inga reaktion över huvudtaget på någon hundarna. Otroligt snabba tider på båda. Chili helt överlägsen på stationen. Busa uppkörd men inte så mycket så att det spillde över.

Vi fortsätter på inslagen väg och varierar med störningar så mycket vi kan. Ingen tävling i år. Under tiden kommer jag att försöka klara hkl sph om jag kommer med. Mest för att sätta press på mig själv att träna lydnad.


Lennart


Kommentarer
Postat av: Mia

Bara en hälsning från 2 andra hundidioter som tillbringar 2v i Karlsborg!

/Mia & Glenn


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback