Lite Ditten o Datten

Det har nästan gått 3 veckor sedan kloamputeringen. Jag var rädd att det skulle ta tid men det har verkligen gått bra. Veterinär Kerstin gjorde ett bra jobb. Vi tog av bandaget redan efter knappt ett dygn och Busa lät faktiskt bli såret. Det enda vi gjort är att tvätta rent med Jodopax, när vi varit ute . Nu kan man ser en liten liten klo krypa fram och vi ska måla den med nagellack (knallrött förstås) för lite extra skydd. Vi har redan återupptagit rapportträningen eftersom vill försökt hålla Busa i någotsånär form med hjälp av promenader.
Sträckan igår var 400m+400m förlängning i mjuk bra terräng. Busas skendräktighet har lagt sig och nu kunde hon nästan klara av att ligga still och tyst på stationerna. Efter ett så här långt träningsuppehåll så får man tåla lite.
Nu kunde hon koncentrera sig, sitta tyst och bara fokusera vid nerräkningen. Vi har bytt station Maj-Lis och jag för att Busa är som mest uppskruvad i början och då kanske det är bättre hon finns hos mig. Matte avskyr att stå så sysslolös som man kan ibland få göra på A-station men med en större termos kommer det att fungera.
För att göra träningsrapporten kort så sprang Busa 3 sträckor på dagens bästa tid. Dessutom kunde jag konstatera att förlängningen verkligen gick bra, mitt i spåret och att hon spårar och inte försöker med andra sätt att hitta fram.
Om 3 veckor ska kastrationen ske och träningen igår pekar på att vi valt rätt tidpunkt, sen får vi rehaba en tid för att sen dra på med intensivträning under hela sommaren.
Tyvärr kan vi inte åka på träningsläger med Mallekraft eftersom vi inte får ta semester förrän i augusti säger båda våra arbetsgivare. Trist. Hade varit roligt att träffa de andra.  Vi kunde kört upp för en övernattning men det blir lite mycket mil och lite hund.
Livet ter sig lite ljusare trots att jag ligger långt efter i tävlandet i förhållande till den plan jag lagt. Som jag ser det har jag missat ett år och nu med lite distans och facit så har det berott på löpning-skendräktighet. Förhoppningsvis kan jag komma ikapp. På andra plan ljusnar det också. Mitt bluesband har ett gig om ett par veckor på en trevlig MC-klubb i stan, så vi repar som f..... Barnbarnet har fått sin första tand. Jag har kommit under 100 kg och mina värden var bra sa medicinkvinnan. Solen skiner, MFF har vunnit sin första match. Jag funderar på en ny tatuering ( har man fått bläck i blodet så pockar det på). Det var säkert 10 år sen sist.

Lev väl och glöm inte att det alltid är lättare att få förlåtelse än tillåtelse

Lennart

Malle luftar nyopererad tå

Malle luftar nyopererad tå

Ett litet rött paket ................

Ett litet rött paket ................

Yin och Yang

Hundlivet är precis som livet i övrigt fullt med framgångar och motgångar. De gamla filosoferna brukar prata om att det ska finnas balans i allt, mellan gott och ont mellan glädje och sorg. Yin o Yang.

Just nu känner jag att jag fått total obalans, glädje saknas och förtvivlan och hopplöshet härskar.

De senaste veckorna har Busas träning förbättrats , trots skendräktighet. Fortfarande är hon inte tävlingsbar då det minsta kan få henne ur balans pga. stressnivån, men hon har sprungit sträckorna jättebra. Sträckans utformning verkar inte ha någon betydelse utan det är väntan och därmed laddningen som är problemet tillsammans med den tillfälliga lättstördheten. Vi ser träningskompisar förbättras medan vi står och stampar.

Det som ändå känts som en möjlighet till förbättring är beslutet om kastrering, vilket jag ser fram emot. Tidpunkt är satt, noggrant beräknad. Jag har planerat att på chans tävla veckan innan operationen för att förhoppningsvis få en uppflyttning och därmed kunna rehabilitera i lugn och ro under sommaren. VAD HÄNDER DÅ??????

Förra helgen upptäckte vi efter en promenad att Busa blödde lite lätt i området mellan trampdyna och klo på en av baktassarna. Verkade inte så farligt så efter en veckas vila borde det vara läkt.

Vilan blev djupare än vi tänkt eftersom både Maj-Lis och jag blev sängliggande onsdag-fredag efter att ha smittats av magsjuka från barnbarnet. Men vem kan säga nej till ett besök från henne?? Till råga på allt så slutade varmvattenberedaren att fungera samma dag. Två personer med magsjuka, ingen dusch och en Malle som fått vara inne den mesta tiden hela veckan.

Tack och lov för yngsta sonen som är rörläggare. Han offrade ett par timmar av sin pappalediga dag och fixade varmvattnet till oss. Elementet hade pajat och var ganska billigt att ersätta.

På fredagskvällen kände vi oss ganska Ok. Maj-Lis åkte med jobbet till Wallmans för en stunds underhållning som tack för de utsetts till bästa arbetsplats. Busa och jag var hemma och laddade.

Lördagsmorgon väckte vi matte försiktigt med kaffe på sängen eftersom det var hennes födelsedag. Hon påstår att det var den 29 födelsedagen, men jag undrar??

Dagen startade naturligtvis med regn och att vi bara blev 3 ekipage. Marken som vi lånar på nåder är vi mycket rädda om eftersom markägare/jägare aldrig tidigare tillåtet hundträning där. Därför vill man passa på att träna just där när tillfällen är så sällsynta.
Först band vi upp hundarna och Busa klarade det ganska bra. Inga större ljudligheter men en hel del vibrationer och flämtande.

När matte och Busa lämnade oss och hade gått 30m upptäckte jag att Busa haltade. Kom tillbaka!!! Så var den träningen över. Bara att köra hem. En resa på några mil. Undersökningen visade inget annat än att det fortfarande fanns lite skorpa kvar på såret och hon gick som vanligt igen. Måste ha stött till i den ojämna marken.

Kvällen kom och vi fick huset fullt. Busa i sitt esse, kollade barnbarnet, höll rent runt henne, hämtade bollen och erbjöd den till alla som hade lust. Plötsligt tappar hon bollen och gör en mallerush efter den. DÅ SER JAG VAD SOM HÄNT . Hela golvet flödar av blod. Tillsammans med matte och barnen fångar vi in henne och det bara flödar. Klon är bruten, vilket den alltså måste ha varit en vecka. Vi lyckas få stopp på blödandet och förband henne tillfälligt.
Kerstin, vår älskade veterinär fixade en tid till oss direkt trots att hon var fullbokad. Nu har vi en nyopererad Malle med ett vackert rött paket på tassen och tävlingssäsongen är över även denna vår. Förra våren löpte hon under de få veckor som det fanns tävlingar i söder.

Obalans i livet var ordet. Just nu känner jag för att helt lägga av och köpa motorcykel istället.


Lennart


Ps. Fick precis reda på att svågerns hund vände på tredjesträckan. Nu är måttet rågat med elände. Ds