The return of the Malle

Nu har det gått ett tag med fler motgångar men i helgen hade vi träning.
För att göra det lite svårare hade vi ett gäng blivande tävlingsledare som skulle titta på rapport för första gången.
Som vanligt trodde flera att det bara var att skicka hundarna fram och tillbaka.
Efteråt sa de att det måste vara en av de svåraste grenarna. Man var imponerad.
Mallen då????
Busa visade var skåpet ska stå och var snabbast på samtliga sträckor. Hade acceptabla stationer men lite dåliga framföringar. Ska man jämnföra med filmerna från SM så var det mer än acceptabelt. Dock kräver jag mer.
Vi körde 4 sträckor där sista var tävlingslång dvs 500m  förlängning.
Strategin var att mallen skulle springa under alla omständigheter. Inget skulle störa henne på framföringen. Inga korrigeringar.
 Vi körde med god blodkorv i handen som mallen fick tugga på under hela framföringen och det hjälpte. Hon blev inte störd utan hade hela sin koncentration på att springa.
På stationen fick hon en liten liten burk med barnmat som tvingade henne att koncentrera sig på att slicka rent och därmed glömma att vi var på station. Mycket lyckat, en idé som vi fått från SM-ekipaget Falk i Värnamo.
Måste berätta om Kylie , mattes Riesen. Vi har börjat med lite rapport och hon visar verkligen talang. Ser ut att springa fort. Ger järnet. Sträckorna är ca 100m där hon inte kan se mottagaren. Hon springer järnet hela vägen och har inget emot att springa flera sträckor. Vi avslutar med lek med boll i snöre. Vet inte riktigt om det är rätt  belöning. Man är van vid malle som hugger drar och skakar. Vi kör vidare och får se om byte till godis ska ske.

Lyckliga Lennart